Nog even en dan is het zover: de Singelloop Woerden staat voor de deur! We willen jullie graag voorzien van de laatste informatie en tips. Zo sta je goed voorbereid aan de start op maandagavond 10 juni 2024. 

Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet, bijvoorbeeld als er meer bekend is over het weer van 10 juni en andere bijzonderheden. 

Weersverwachting 10 juni

Op maandag wordt er 18 mm neerslag verwacht over de gehele dag. Mogelijk zal het rond 20:00 licht regenen. Let dus op mogelijke gladheid op het parcours.

Start & Finishlocatie

Adres start & finish: Burgemeester H.G. van Kempensingel, 3443 AM Woerden

Advies: Kom lopend of met de fiets! Zet jouw fiets in het fietsenrek.

Fiets: Kom lopend of met de fiets! Meer dan de helft van de deelnemers komt uit Woerden. We raden aan om (hard)lopend of fietsend naar de Singelloop toe te fietsen. Parkeer je fiets in de aangegeven fietsenstallingen!

Auto: We raden Parkeergarage Castellum (Meulmansweg 8U, 3441 AT Woerden) aan. Deze blijft tijdens het gehele evenement bereikbaar. Ongeveer 10 minuten lopen naar de Start & Finish.

OV/Trein: Woerden station is op 10 minuten (hard)loopafstand van de Start & Finish. 

Starttijd 5 en 10 km

De starttijd voor de 5 en 10 kilometer is 20:00. We raden aan om rond 19:30 bij de start & finish te verzamelen. Je hebt al een startnummer per post ontvangen. Er zijn kleedkamers in de Kalsbeek College aanwezig. Al raden we aan om thuis om te kleden in verband met de verwachte drukte. Er zijn géén kluisjes aanwezig bij de start en finish.

Het parcours

Klik hier voor het parcours en waterpost.

Het parcours bestaat uit ongeveer 5 kilometer. Doe je mee aan de 10 km, dan loop je dus twee rondes van 5 km. Nieuw dit jaar is de finish-straat. Houd bij de start & finish links aan om een extra ronde te lopen. Houd rechts aan en je komt in de finishstraat. Zodra je over mat bij de finish bent gelopen, stopt jouw tijd. 

Op weg naar een duurzaam evenement

De duizenden wegwerpbekers van plastic maken dit jaar plaats voor duurzame Eco-cups. Dit doen wij in samenwerking met Rent-a-café. Zij leveren dit jaar hardcups-bekers voor de waterpost van de Singelloop Woerden.  Deze bekers zijn van hardplastic, waardoor de bekers meerdere keren te gebruiken zijn. We besparen hiermee berg afval van plastic bekers. 

Muziek & gezelligheid langs het parcours

Om de Singelloop Woerden nog feestelijker te maken, zorgen we voor gezelligheid. Wij zorgen voor sfeer bij de start/finish en langs het parcours. Daarnaast kunnen jullie genieten van het heerlijke ijs van Vernooij, een kopje koffie halen bij de koffie tuk tuk. Na de inspanning is het tijd voor ontspanning en gezelligheid! Heb je supporters die je komen aanmoedigen? Deel dan deze pagina met leuke aanmoedigingsplekken rondom het parcours. Lees verder…

Foto's & video's

We hebben een team van fotografen die tijdens de Singelloop de mooiste momenten vastleggen. Na het evenement zullen deze foto’s en video’s beschikbaar zijn op onze website. Hou de website www.singelloopwoerden.nl goed in de gaten voor de laatste updates rondom de Singelloop.