Het parcours van de Singelloop Woerden is bijna volledig vernieuwd. Maar wel met het traditionele uitgangspunt: langs de mooie Woerdense singel en dwars door de binnenstad. Met het nieuwe parcours veranderen ook de afstanden: Een ronde heeft de afstand van 5 kilometer. Je kunt daarom kiezen voor een deelname aan de 5 km (1 ronde) of 10 km (2 rondes) wedstrijd.

Nieuw parcours
Het parcours van de Singelloop Woerden is bijna volledig vernieuwd. Maar wel met het traditionele uitgangspunt: langs de mooie Woerdense Singels en dwars door de binnenstad. De start/finish-locatie blijft hetzelfde en daarmee ook het eerste gedeelte van de route. Vanaf de Nelson Mandelabrug zal het nieuwe gedeelte beginnen. Via het Defensie-eiland, Nassaukade en Emmakade wordt de Haven bereikt. Een mooi sfeervol stuk van het parcours omdat de hardlopers elkaar kunnen zien aan beide kanten van de Singel. Daarna loopt men via de Ravelijnsingel naar de Oostsingel. Vervolgens langs het Exercitieveld en door het Brediusbos om weer terug te komen bij start/finish.

5 en 10km
Met het nieuwe parcours veranderden ook de afstanden waar de lopers voor kunnen kiezen. Eén volledige ronde heeft een afstand van 5 km. Je kunt daarom kiezen voor een deelname aan de 5 km of 10 km wedstrijd. Kies je voor 5 km dan loop je één ronde. Doe je mee met de 10 km wedstrijd dan loop je twee rondes.

Tekst gaat door onder de afbeelding. Klik hier om de afbeelding te vergroten.
Nieuwe parcours van de Singelloop Woerden

De sportiefste organisatie
Naast de sportiefste basisschool wordt ook de sportiefste organisatie van Woerden gezocht. Vorig jaar won OneXillium. Ook bij dit onderdeel geldt: de organisatie met procentueel de meeste deelnemers wint deze titel. Je hoeft dus niet de snelste organisatie te zijn om te kunnen winnen. Doe daarom mee en enthousiasmeer ook je collega’s!

Praktische informatie
De start- en finishlocatie is naast het Kalsbeek College Bredius aan de Burgemeester H.G. van Kempensingel in Woerden. Voorinschrijven kan vanaf 1 april tot 9 juni. Deelnemers die voor 15 mei inschrijven krijgen hun startnummer thuisgestuurd. Op 12 juni kan je daar ook nog na-inschrijven, tot uiterlijk een half uur voor de start. Maar let op: er is een maximum aantal deelnemers. Wil je dus zeker zijn van een startnummer, dan raadt de organisatie aan om je alvast via de website in te schrijven. Verder is er ruimte voor omkleden en douchen.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *