Woerden – Het is een race tegen de klok! De inschrijvingen voor de jaarlijkse Singelloop Woerden zitten bijna vol. Het lijkt erop dat het nieuwe parcours, met de verandering van de incourante afstanden naar de bekendere 5 en 10 kilometer, een grote rol speelt in de populariteit van het evenement. Roald Blok namens de vrijwillige organisatie vertelt enthousiast: “We hebben een maximaal aantal startnummers en medailles omdat het anders te druk zal worden bij de start en finish. En nu zitten we bijna vol!

De verandering van de afstanden heeft de interesse van zowel ervaren als beginnende hardlopers gewekt. Deelnemers kunnen nu kiezen tussen de vertrouwde 5 kilometer of de uitdagende 10 kilometer. Het nieuwe parcours belooft een leuke route langs de singels en historische straatjes van Woerden, waardoor deelnemers niet alleen kunnen genieten van de sportieve uitdaging, maar ook van de sfeer, muziek onderweg en de prachtige omgeving. Op maandagavond 12 juni 2023 om 20:00 klinkt het startschot.

Naast de nieuwe afstanden is er nog een primeur: dit jaar worden de startnummers voor het eerst opgestuurd naar de deelnemers. Als je je vóór 1 juni inschrijft, ontvang je enkele dagen voor het evenement het startnummer mét je voornaam op je deurmat. “Voorgaande jaren moesten alle honderden deelnemers via één ingang hun startnummer ophalen. Met het opsturen van de startnummers verwachten we minder drukte binnen bij het inschrijfbureau“, legt Roald uit.

Voor de Singelloop Kidsrun geldt ook een limiet op het aantal startnummers, maar hiervoor is een mogelijkheid tot na-inschrijving op de dag zelf. Roald adviseert: “Rond 17:30 uur kunnen de kinderen hun gratis startnummer ophalen, dus zorg dat je niet te laat bent en mis deze leuke race niet!

Naast de positieve veranderingen die de Singelloop heeft doorgemaakt, is er één factor waar ze geen invloed op hebben: het weer. “We hebben afgelopen edities al vaker te maken gehad met een stralende zon en hopelijk hebben we dit jaar weer geluk“, merkt Roald op. Deelnemers worden hoe dan ook aangemoedigd om zich voor te bereiden op alle weersomstandigheden en zich klaar te maken voor een sportieve en gezellige hardloopavond.


1 reactie

Voor in de agenda: 45e Singelloop Woerden op 10 juni 2024 – Singelloop Woerden · 3 februari 2024 op 11:51 am

[…] incourante 3 en 6,5 kilometer maakte plaats voor de 5 en de 10 km. En dat bleek een succes. Er was veel belangstelling in de startnummers en het evenement was uitverkocht. Ook de Singelloop Kidsrun werd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *