Hardloopevenementen worden het hele jaar door georganiseerd. Hieronder vind je een selectie hardloopevenementen in het Groene Hart, regio Woerden en omstreken in 2019 en 2020.

De Senta Run 2019

Op 14 december 2019 is de tweede editie van de Santa Run in het centrum van Woerden. Alle deelnemers zullen verkleed als kerstman een ronde van 2,7 kilometer lopen door de binnenstad. Hieronder vind je het parcours. Het belooft weer mooie foto’s op te leveren! Klik hier voor het hele bericht.

De Linschotenloop

De Linschotenloop is elk jaar een drukbezocht (hard)loopevenement in vlakbij Woerden. Kies uit wandelroutes van 5,5 tot 30 kilometer, of trek je hardloopschoenen aan en ren afstanden tot 21,1 kilometer. Voor zowel de beginnende als de ervaren hardloper een uitdaging. Klik hier voor meer info.

Rondje Zegveld

Op zaterdag 28 maart 2020 is de vierde editie van Rondje Zegveld. Je rent langs de lang uitgestrekte weilanden van Kamerik. Een lokale hardloopwedstrijd waarbij je ontvlucht uit de drukte van de stad. Elk jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Keuze uit 5 of 10 kilometer, inclusief een jeugdloop. Dit evenement is de eerste loop van het Groene Hardloop Circuit 2020. Klik hier voor de website van de loop.

De Kamerikse Weteringloop

De Kamerikse Weteringloop is ook een recreatieve hardloopwedstrijd ten noorden van Woerden. Op 9 mei 2020 zal deze wedstrijd plaatsvinden. Er is keuze uit 5, 10 kilometer en de 10 Engelse Mijl (ruim 16 km) en een jeugdloop. De Weteringloop is de tweede wedstrijd van het Groene Hardloop Circuit. Klik hier voor de website van de Weteringloop.

De 43e Woerdense Singelloop

Alweer de 43ste editie komt er aan. Verwacht weer een hoop gezelligheid vóór, tijdens, en na de prestatierun. De loop start op maandagavond 15 juni om 20:00. Met muziekkorpsen langs de weg, leuke aankleding, en een leuk rondje om de binnenstad van Woerden. Afstanden: 3, 6.5 en 10 kilometer. Net zoals voorgaande jaren wordt er tijdens de Singelloop Kidsrun beslist wie dit jaar de Sportiefste basisschool van gemeente Woerden zal zijn. Klik hier voor meer informatie. De Singelloop is het derde evenement van het Groene Hardloop Circuit.

Hardloopevent Harmelen

Het duurt misschien nog even, maar op 6 september 2020 staat Hardloopevent Harmelen weer gepland. Met keuze uit 5 of 10 kilometer, en een kidsrun voor de jeugd. De vijfde editie staat op de planning: Reden genoeg voor een groot feest! Hardloopevent Harmelen is de laatste wedstrijd die meedoet aan het Groene Hardloopcircuit 2020.

Mist er nog een hardloopevenement in dit rijtje? Laat het hieronder in de reacties weten.

Loop jij wel eens hard en doe je wel eens mee aan een hardloopwedstrijd? Volg de Woerdense Singelloop en het Groene Hardloop Circuit op Facebook en blijf op de hoogte van al het Woerdense hardloopnieuws.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *