Maandagavond 12 juni 2023 start om 20:00 uur de 44e editie van de Singelloop Woerden. Over een vernieuwd parcours zullen de deelnemers lopen langs de prachtige Woerdense singel en dwars door de binnenstad. Met het nieuwe parcours zijn ook de afstanden veranderd. Je kunt kiezen uit 5 of 10 kilometer. Als voorprogramma kunnen alle kinderen tot 12 jaar meedoen met de Kidsrun.

Laagdrempelig én uitdagend

In Singelloop Woerden is er voor iedereen. Beginnende lopers, ervaren recreanten en snelle wedstrijdlopers vinden allemaal hun eigen uitdaging. Je kiest simpelweg de afstand die het beste bij jouw niveau past. Wil je een PR aanscherpen? Met de ingebouwde chip in je startnummer wordt de tijd altijd exact gemeten. Laagdrempelig is ook het inschrijfgeld. Van 1 april tot 15 mei 2023 kost inschrijven slechts € 8,- en van 16 mei tot 9 juni 2023, € 10,-. Schrijf je vóór 1 juni in, dan verzenden we je startnummer naar je opgegeven adres. Inschrijven kan ook op de dag van de loop bij de startlocatie. Dit kost € 12,-. Wel geldt een maximum aantal deelnemers. Schrijf je dus snel in!


Nieuw parcours

Het parcours van de Singelloop Woerden is bijna volledig vernieuwd. Maar wel met het traditionele uitgangspunt: langs de mooie Woerdense singel en dwars door de binnenstad. Met het nieuwe parcours veranderen ook de afstanden: Een ronde heeft de afstand van 5 kilometer. Je kunt daarom kiezen voor een deelname aan de 5 km (1 ronde) of 10 km (2 rondes) wedstrijd. Lees meer.

Praktische info
De startplaats van de wedstrijd is voor het gebouw van Kalsbeek College Bredius aan de Burgemeester H.G. van Kempensingel in Woerden. Binnen kan je startnummers halen, omkleden, douchen en je nog inschrijven tot 15 minuten voor de start.

Programma:

18:45Kidsrun t/m 7 jaar – 800 mGratis deelname
18:55Kidsrun 7 t/m 9 jaar – 800 mGratis deelname
19:15Kidsrun 9 t/m 12 jaar – 1500 mGratis deelname
20:005 of 10 kmOnline: 8 euro van 2 april tot 15 mei en 10 euro van 16 mei tot 1 juni 2023.

Kidsrun
Ook dit jaar staat de ‘Kidsrun’ weer op het programma van de Singelloop. De organisatie heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen deze avond. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen met hun school of vereniging daarom gratis meedoen. Zij strijden samen om de mooiste titel van de avond: de sportiefste school of vereniging van Woerden.

Organisatie van de loop
Singelloop Woerden wordt georganiseerd door AV Clytoneus. De organisatie bestaat uit een team van vrijwilligers die allen lid zijn van de atletiekvereniging. Alle verdere details zijn te vinden op www.singelloopwoerden.nl. Vragen naar aanleiding van dit bericht kunnen worden gesteld via singelloop@clytoneus.nl.

Sportiefste organisatie van Woerden!
Dit jaar kan de organisatie met relatief de meeste deelnemers opnieuw een prijs winnen. Bij het online inschrijven kan je je vereniging of bedrijfsnaam invullen waarvoor je rent. De organisatie met relatief de meeste deelnemers wint de hoofdprijs en een jaar lang de titel: “De sportiefste organisatie van gemeente Woerden”. De vorige edities gingen PKN Woerden (2018) en BMI (2019) er met de titel vandoor. Klik hier voor meer info.

Inschrijven
In Klaar voor de start? Via Ideal (internetbankieren) kan je je online voor-inschrijven. Binnen slechts een aantal minuten ben jij al verzekerd van een startbewijs.

* Kosten zijn 8 of 10 euro bij voorinschrijving via deze site. Na-inschrijven kost 12 euro. Let op: Bij na-inschrijving zijn er slechts een beperkt aantal startbewijzen weg te geven. Bij de online voorinschrijving ben je verzekerd van een startbewijs.