fbpx

Op maandagavond 20 juni 2022 zal de 43e editie van de Singelloop Woerden van start gaan. Na 2 jaar afwezigheid zullen om 20.00 uur de recreanten en wedstrijdlopers beginnen aan hun wedstrijd over 3 km, 6,5 km of 10 km. Traditioneel over het mooie parcours langs de Woerdense Singels. Als voorprogramma kunnen alle kinderen t/m 12 jaar met hun school of vereniging gratis meedoen met de ‘Kidsrun’. Verdeeld in twee groepen lopen zij 800 meter of 1500 meter langs de Singel en door het Brediusbos.


Laagdrempelig én uitdagend
In Singelloop Woerden is er voor iedereen. Beginnende lopers, ervaren recreanten en snelle wedstrijdlopers vinden allemaal hun eigen uitdaging. Je kiest simpelweg de afstand die het beste bij jouw niveau past. Wil je een PR aanscherpen? Met de ingebouwde chip in je startnummer wordt de tijd altijd exact gemeten. Laagdrempelig is ook het inschrijfgeld. Tot 1 juni 2022 kost inschrijven slechts
€ 6,- en van 2 tot 17 juni 2022, € 8,-. Inschrijven kan ook op de dag van de loop bij de startlocatie. Dit kost € 10,-. Wel geldt een maximum aantal deelnemers. Schrijf je dus snel in!

Alle deelnemers ontvangen een medaille. 5D-LAB (www.5d-lab.nl) stelt dit jaar een high tech loopanalyse t.w.v. € 79,50 ter beschikking aan de snelste dame en heer op de 10 km!

Praktische info
De startplaats van de wedstrijd is voor het gebouw van Kalsbeek College Bredius aan de Burgemeester H.G. van Kempensingel in Woerden. Binnen kan je startnummers halen, omkleden, douchen en je nog inschrijven tot 15 minuten voor de start.

Om 18:45 uur start de eerste KidsRun (t/m 9 jaar) en om 19:15 uur de tweede KidsRun (9 t/m 12 jaar). Nadat bekend is geworden wie de sportiefste school/vereniging is geworden start om 20:00 de wedstrijd voor recreanten, wedstrijdlopers en de organisaties die strijden om de sportiefste van Woerden te worden.

Programma:

18:45Kidsrun onderbouwGratis deelname
19:00Kidsrun bovenbouwGratis deelname
20:003 / 6,5 / 10 kmOnline: 6 euro tot 1 juni 2022 en 8 euro van 1 tot 17 juni 2022 (via Ideal)
Na-inschrijven: 10 euro (alleen contant op de avond zelf)

Kidsrun
In 2022 staat ook de ‘KidsRun’ weer op het programma van de Singelloop. De organisatie heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen deze avond. Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen met hun school of vereniging daarom gratis meedoen. Kinderen t/m 9 jaar (t/m groep 5) lopen 800 meter, kinderen van 9 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8) 1500 meter. Zij strijden samen om de mooiste titel van de avond: de sportiefste school of vereniging van Woerden.

Organisatie van de loop
Singelloop Woerden wordt georganiseerd door AV Clytoneus. De organisatie bestaat uit een team van vrijwilligers die allen lid zijn van de atletiekvereniging. Alle verdere details zijn te vinden op www.singelloopwoerden.nl. Vragen naar aanleiding van dit bericht kunnen worden gesteld via singelloop@clytoneus.nl.

Sportiefste organisatie van Woerden!
Dit jaar kan de organisatie met relatief de meeste deelnemers opnieuw een prijs winnen. Bij het online inschrijven kan je je vereniging of bedrijfsnaam invullen waarvoor je rent. De organisatie met relatief de meeste deelnemers wint de hoofdprijs en een jaar lang de titel: “De sportiefste organisatie van gemeente Woerden”. De vorige edities gingen PKN Woerden (2018) en BMI (2019) er met de titel vandoor. Klik hier voor meer info.

Inschrijven
In Klaar voor de start? Via Ideal (internetbankieren) kan je je online voor-inschrijven. Binnen slechts een aantal minuten ben jij al verzekerd van een startbewijs.

* Kosten zijn 6 of 8 euro bij voorinschrijving via deze site. Na-inschrijven kost 10 euro. Let op: Bij na-inschrijving zijn er slechts een beperkt aantal startbewijzen weg te geven. Bij de online voorinschrijving ben je verzekerd van een startbewijs. Na-inschrijven dient contant betaald te worden voor de start.